Metodologie impact

Diagnoza de impact ajută liderii și managerii să-și dea seama ce comportamente generează în cei din jurul lor. Scopul instrumentelor de impact este să sprijine liderii și managerii să înțeleagă cum ajung de la acțiunile lor la impactul asupra celorlalți.

În funcție de rol, s-ar putea potrivi

Leadership/Impact (L/I)

Instrument de transformare pentru top manageri, executivi și alte persoane aflate în rol de lider. El ajută liderii să vadă impactul strategiilor de conducere folosite și cum afectează ele performanța organizației. Dezvoltat de Dr. Robert A. Cooke, Leadership/Impact® este potrivit pentru cei care stabilesc strategia și direcția organizației.

Management/Impact (M/I)

Instrument de transformare pentru managerii de echipe, care implementează strategia. El le oferă managerilor date valoroase despre cum își abordează munca şi despre impactul lor asupra celorlalți. Management/Impact™ a fost dezvoltat de dr. Janet Szumal si dr. Robert A.Cooke.

Leadership/Impact

L/I oferă feedback despre:

 • Eficacitate – performanța liderului, din perspectivă organizațională și personală
 • Impactul asupra celorlalți – ce comportamente generează liderul în cei din jur (constructive și/sau defensive)
 • Strategiile de leadership – cât de des folosește liderul strategii de conducere prescriptive și respectiv, restrictive în cele 10 domenii de leadership.

Cum se desfășoară procesul?

L/I strânge informații despre lider prin două tipuri de chestionar:

 • Chestionarul L/I Percepția Proprie: Liderul descrie cum consideră că-și abordează responsabilitățile ca lider și ce impact ar vrea să aibă asupra celorlalți. 
 • Chestionarul L/I Descrierea Celorlalți: 8 colegi aleși de lider (subordonați, colegi, manager direct) îi dau feedback despre cum își abordează responsabilitățile ca lider, despre impactul real asupra celorlalți și despre eficacitatea sa.

Chestionarele se completează online și durează 20-30 de minute. Datele obținute sunt interpretate ca parte dintr-un raport confidențial de feedback din care liderul:

 • Identifică diferențele dintre impactul avut și cel dorit
 • Primește feedback despre cum își abordează responsabilitățile ca lider și compară percepția sa cu a celorlalți
 • Vede consecințele impactului în performanța sa ca lider din perspectivă organizațională și personală
 • Primește recomandări pentru schimbare

Ca să înțeleagă rezultatele din raport și să-și poată crește performanța și impactul pe termen lung, liderul va avea parte de o sesiune de debriefing cu un consultant acreditat Human Synergistics.

Management/Impact (M/I)

Management/Impact (M/I) oferă un feedback-360° despre cum își exercită managerul responsabilitățile și ce impact au asupra celorlalți. M/I este creat pentru managerii (de proiect) sau supervizorii sau oricine are o echipă în subordine.

M/I oferă feedback despre:

 • Eficacitate – performanța managerului din perspectiva personală, a sarcinilor și a oamenilor
 • Impactul asupra celorlalți – măsura în care tu ca manager îi motivezi sau îi determini pe ceilalți să acționeze într-un mod constructiv sau unul defensiv, precum și măsura în care tu consideri că ar trebui să-i încurajezi să se comporte în aceste moduri;
 • Impactul asupra celorlalți – ce comportamente (constructive și/sau defensive) generează managerul în cei din jur și ce comportamente ar vrea el să genereze
 • Abordările de management – cât de des își abordează managerul responsabilitățile într-un mod care facilitează și cât de des într-un mod care inhibă oamenii.

Cum se desfășoară procesul?

M/I strânge informații despre manager prin două tipuri de chestionar:

 1. Chestionarul M/I Descrierea Proprie: Managerul descrie cum consideră că-și abordează responsabilitățile ca manager și ce impact ar vrea să aibă asupra celorlalți
 2. Chestionarul M/I Descrierea celorlalți: 8 colegi aleși de manager (subordonați, colegi, manager direct) îi dau feedback despre cum își abordează responsabilitățile, despre impactul real asupra celorlalți și despre eficacitatea sa. 


Chestionarele se completează online și durează 20-30 de minute. Datele obținute sunt interpretate ca parte dintr-un raport confidențial de feedback.

Ca să înțeleagă rezultatele din raport și să-și poată crește performanța și impactul pe termen lung, managerul va avea parte de o sesiune de debriefing cu un consultant acreditat Human Synergistics.

Când folosești L/I și M/I?

 • Ca să inițiezi sau să continui dezvoltarea liderilor și managerilor
 • În programe de coaching individual
 • Ca să evaluezi eficacitatea programelor de dezvoltare
 • Ca să consolidezi o cultura mai constructivă si mai puțin defensivă
 • Ca să crești eficacitatea organizației

Organizație cu organizație, facem România mai bună

Vrei și tu să schimbi ceva în organizația ta?