Cine suntem?

Suntem experții la care vii atunci când te preocupă ce se întâmplă cu organizația ta, fie că vrei să o dezvolți sau să o transformi. Peste 600 de organizații din România lucrează cu noi și au înțeles cât este de important să poți măsura ceea ce conduci și să ai control asupra punctelor forte, dar și asupra vulnerabilităților.

Human Synergistics România ajută de aproape 20 de ani companiile să își consolideze culturi Constructive, să dezvolte lideri care să le conducă cu succes și să formeze echipe puternice și performante. Suntem biroul afiliat al Human Synergistics International, lider mondial în cercetarea și dezvoltarea de metodologii și instrumente de dezvoltare organizațională, cu o istorie de peste 50 de ani.

proiecte de diagnoză a culturii și a climatului de organizație
0 +
consultanți
acreditați
0 +
manageri și lideri cu planuri de dezvoltare bazate pe rapoarte de feedback HS
0 +
organizații care folosesc instrumentele noastre
0 +
respondenți la 3 cercetări naționale derulate de noi
0 +

Human Synergistics International este una dintre puţinele companii din lume care dezvoltă instrumente care îndeplinesc standardele de validitate şi fidelitate cerute de comunitatea academică internaţională. Mai mult decât atât, sistemul de instrumente dezvoltat de Human Synergistics are la bază cele mai importante teorii şi concepte din domenii precum psihologia socială, medicină, filosofie, teoriile personalităţii, teoriile motivaţiei şi psihanaliză.Alfred Adler, Abraham Maslow, Carl Rogers, Albert Ellis, Rensis Likert, David McClelland, Timothy Leary, Kurt Lewin şi Robert Cooke sunt doar câţiva din oamenii de ştiinţă care au influenţat cercetările care stau la baza acestor instrumente.

Scurt istoric Human Synergistics România

Metodologia Human Synergistics și-a găsit locul în România în urmă cu aproape 20 de ani când cel mai mare producător local de medicamente de la acel moment, Sicomed, organizație cu peste 1000 de angajați, a fost cumpărat de fondul de investiții GED Capital. A fost primul client care a trecut printr-un proces accelerat de dezvoltare și transformare by the book, folosind instrumentele Human Synergistics. În anul 2005 Zentiva a cumpărat Sicomed cu un preț de 10 ori mai mare decât prețul de achiziție din anul 2000. Președintele fondului de investiții de la acel moment a declarat public că o treime din valoarea Sicomed s-a datorat culturii de organizație, celelalte 2 treimi fiind reprezentate de brand și de cota de piața, plus existența unei fabrici noi și moderne.

După aproape 20 de ani, spunem bucuroși această poveste care a fost impulsul necesar ca să vedem potențialul metologiei de transformare organizatională Human Synergistics și modelul How Culture Works. De atunci, ne bucurăm de interacțiunea cu fiecare organizație, fie că este interesată de un proces de transformare, fie că este vorba despre un demers de dezvoltare.

Organizație cu organizație, facem România mai bună.

Vrei și tu să schimbi ceva în organizația ta?