Dezvoltare Individuală

Dezvoltarea individuală începe cu auto-cunoașterea. Soluțiile noastre ajută oamenii să conștientizeze comportamentele actuale, să accepte impactul pe care ele îl au asupra eficacității personale și să își stabilească pași de acțiune spre o schimbare constructivă. 

Auto-descrierea

Life Styles Inventory™ (LSI)

Life Styles Inventory (LSI)  este un instrument de transformare adresat tuturor membrilor organizației pentru a-i ajuta să conștientizeze care este percepția lor despre sine (tiparele de gândire) și care este percepția celorlalți (tiparele de comportament), și în ce măsură acestea le sprijină sau le subminează eficacitatea individuală și calitatea relațiilor cu ceilalți.

În urma colectării de feedback atât de la participant cât și de la alte 8 persoane cu care acesta colaborează, raportul de feedback LSI 1&2 oferă feedback despre:

  • Stilurile de gândire în percepția proprie – măsura în care participantul se vede ca fiind o persoană mai degrabă constructivă sau mai degrabă defensivă
  • Stilurile de comportament în percepția celorlalți – măsura în care ceilalți îl văd pe participant ca acționând mai degrabă constructiv sau mai degrabă defensiv
  • Eficacitatea și satisfacția personală – eficacitatea legată de sarcină, legată de oameni și nivelul personal de satisfacție legat de numeroase aspecte

Management Effectiveness Profile System™ (MEPS)

MEPS folosește un sistem unic, cercetat și validat statistic pentru a oferi managerilor de la orice nivel feedback într-un mod cuprinzător și clar pentru 14 competențe esențiale. Cu ajutorul acestor informații, managerii pot identifica corect nevoile de dezvoltare și își pot îmbunătăți performanța.

MEPS măsoară performanța atât din punctul de vedere al individului cât și din punctul de vedere al altor 8 persoane de încredere din mediul de lucru, pentru competențele legate de sarcină, competențe interpersonale, competențe personale.

Folosirea MEPS le va permite managerilor:

  • Să măsoare şi să evalueze nivelul actual pentru 14 competențe în percepția proprie și conform feedbackului primit de la ceilalți;
  • Să compare propriul nivel pentru aceste 14 competențe cu un eșantion reprezentativ de peste 5.000 de manageri;
  • Să identifice acele competențe pentru care vor să facă schimbări sau pe care vor să le îmbunătățească
Stiluri si valori individuale

LSI Conflict

LSI Conflict măsoară 12 stiluri specifice sau tipare de gândire şi de comportament care influențează rezultatele dezacordurilor, diferenţelor de opinii sau conflictelor. Chestionarul LSI Conflict este o autoevaluare care constă în 240 de afirmaţii care corespund celor 12 stiluri de gândire şi de comportament. LSI Conflict poate fi folosit cu succes atăt individual cât și în workshopuri de grup pentru a analiza impactul stilurilor de gândire  în situații conflictuale sau negocieri. Cu ajutorul LSI conflict se pot identifica punctele forte și punctele vulnerabile ale fiecărui stil de comportament în situație de conflict, precum și strategiile pentru a transforma conflictele distructive în conflicte constructive.

management impact

Management/Impact™ (M/I)

Management/Impact (M/I) este un instrument de transformare dezvoltat pentru a alinia practicile şi impactul managerilor de la nivelurile inferioare şi medii, precum şi ale liderilor din prima linie, cu viziunea, valorile şi practicile organizaţiei. În urma completării unor chestionare online de către manager și 8 alte persoane cu care acesta colaborează, M/I le oferă participanţilor feedback despre Eficacitatea managerială, Impactul managerului asupra celorlați și Abordarile de management pe care acesta le folosește. Citește mai multe despre metodologia de impact aici.
Leadership Impcat

Leadership/Impact™ (LI)

Leadership/Impact (L/I) este un instrument de transformare, creat pentru a ajuta liderii de la vârful organizațiilor să conştientizeze impactul propriilor strategii de conducere şi măsura în care acestea afectează performanţa organizaţiei.În urma completării unor chestionare online de către lider și 8 alte persoane cu care acesta colaborează, L/I le oferă participanţilor feedback despre Eficacitatea liderului, Impactul liderului asupra celorlați si Strategiile de leadership pe care acesta le folosește. Citește mai multe despre metodologia de impact impact aici.

Vrei să afli cum poți aplica aceste instrumente în organizația ta?

Scrie-ne să afli care instrumente sunt potrivite pentru organizația ta