Dezvoltare Echipe

Colecția simulări de supraviețuire este creată pentru a învăța echipele cum să rezolve problemele mai bine prin îmbunătățirea abilităților și comportamentelor raționale (legate de sarcină) și interpersonale (legate de oameni) care duc la o muncă de succes în echipă

Studiul stilurilor de grup

Group Styles Inventory™ (GSI)

GSI măsoară elementele constructive şi defensive ale interacţiunii grupului prin cele 12 stiluri care sunt utilizate si de LSI (Stiluri şi valori individuale – Life Styles Inventory™) şi OCI® (Studiul de cultură organizaţională – Organizational Culture Inventory®). Acest limbaj comun stabileşte o legătură între eforturile de dezvoltare la nivel individual, de grup şi organizaţional. GSI măsoară percepţia individuală a fiecărui membru al echipei despre interacţiunea grupului în rezolvarea unei sarcini sau a unei probleme. Răspunsurile combinate ale grupului reprezintă evaluarea nevoilor grupului, identifică acele comportamente pe care grupul trebuie să le schimbe sau să le dezvolte si consolideze pentru a lucra în sinergie.

Deșert

Supraviețuirea în Deșert este una dintre cele mai cunoscute simulări de supraviețuire dezvoltată de Dr. J. Clayton Lafferty, creată pentru a învăța echipele cum să îmbunătățească procesul de rezolvare a problemelor prin învățarea abilităților și comportamentelor interpersonale și raționale care asigură succesul în echipe.

Subarctic

Supraviețuirea în Subarctic este un exercițiu de grup creat pentru a învăța echipele cum să  îmbunătățească procesul de rezolvare a problemelor prin învățarea abilităților și comportamentelor interpersonale și raționale care asigură succesul în echipe.

Folosirea acestui exercitțiu în cadrul unui workshop ajută participanții să înțeleagă noțiunile de consens vs compromis, ce înseamnă sinergia și cum se măsoară efectiv, care este procesul rațional de luare a deciziilor și cum se susține angajamentul (în echipe problema nu este luarea deciziei, ci păstrarea angajamentului față de decizia luată; întâlnirea aceasta îi va aduce mai aproape de ideea de echipă).

ANTRENOR (Coach)

Exercițiul Antrenor aduce in discuție conceptele de bază din leadership printr-o analogie utilă cu sportul de echipă.

Simularea  Antrenor  îi va ajuta pe participanți să înțeleagă diferența dintre aspirații/valori și operaționalizarea lor sau, cu alte cuvinte, drumul de la intenția bună până la ce tip de motivație sau ce tip de comportamente pot genera ei la ceilalți. În plus, exercițiul permite observarea dinamicii de grup. Exercițiul Antrenor este conceput într-un mod care generează controverse şi provoacă discuţii energice despre leadership,  pune la îndoială convingerile participanţilor despre motivarea oamenilor şi a echipelor într-un mod care să nu îi ameninţe și  subliniază importanţa motivaţiei în atingerea rezultatelor pentru performanţă şi excelenţă în organizaţii.

Planificarea proiectelor

Planificarea proiectelor este o simulare care consolidează competențele de planificare și capacitatea generală de a planifica.

Întâlniri eficace

Întâlniri eficace este o simulare care dezvoltă practici și abilități eficace de management al întâlnirilor.

Gândirea critică

Gândire critică este o simulare care stimulează creativitatea și rezolvarea de probleme într-un mod creativ prin aplicarea de tehnici și strategii de gândire laterală.

Reclamația clientului

Reclamația Clientului este o simulare care vă învață cum să gestionați eficient și eficace reclamațiile clienților.

Vrei să afli cum poți aplica aceste instrumente în organizația ta?

Scrie-ne să afli care instrumente sunt potrivite pentru organizația ta