Impact versus feedback 360

Liderii au un impact semnificativ asupra gândirii, comportamentului şi performanţei celor din jurul lor. Intenţionat sau neintenţionat, direct sau indirect, liderii motivează sau stimulează oamenii să se comporte în anumite feluri. Acest impact, fie el pozitiv sau negativ, este de obicei suficient de puternic pentru a fi perceptibil şi măsurabil.

De ce e important feedback-ul pentru lideri?

Managerii și liderii au un rol vital în organizațiile lor: alocă resurse, conduc echipe, iau decizii-cheie. Ca ei să devină mai buni, feedbackul relevant și sincer de la echipă este prețios, dar greu de obținut:

Dacă vrem sinceritate, feedbackul trebuie să fie confidențial. Așa evităm capcana în care feedbackul este ce vrea managerul să audă, nu ce trebuie spus

Dacă vrem relevanță, e util să ne comparăm și cu alții, nu doar cu rezultatele proprii din trecut, ca să vedem unde suntem față de medie

Cum să fie: Feedback-360° sau Feedback despre Impact?

Feedback-ul

Cel mai frecvent tip feedback colectat este cel de tip 360° (de la manager, colegi și subordonați), despre comportamentele pe care le are managerul. Ce puncte slabe are acest tip de feedback?

Impactul in organizatie

Instrumentele care măsoară IMPACTUL managerilor și liderilor sunt propunerea noastră. De ce sunt ele o alternativă mai bună?

Organizație cu organizație, facem România mai bună

Tu știi ce impact ai în organizația ta?